Catalunya, maltractada. El dia que va caure la metàfora

El nostre país ha acumulat, en els últims anys, dures negatives per part dels darrers governs de l’Estat, que s’ha limitat a dir NO a les propostes i peticions d’autogovern legítimes dels ciutadans de Catalunya. Una situació que ha anat incrementant la sensació, primer de desencís, després de maltractament, d’un poble que, fins ahir, formava part de l’Estat espanyol.

Sí, fins ahir. I prou. Perquè passi el que passi d’ara en endavant, Catalunya ja ha marxat.

Gairebé tot es pot discutir i gairebé tot es justificable, menys la violència gratuïta de l’Estat. Ahir però, va caure la metàfora, i aquest maltractament va deixar de ser verbal, econòmic, cultural, institucional, mediàtic… per convertir-se literalment en maltractament físic. Així de dur, així d’aspre.

L’endemà de l’1 d’octubre la immensa majoria de ciutadans d’aquest país sent ràbia. I fàstic. I tristesa. Però també orgull. Per sobre de tot un mosaic de sensacions, un orgull majúscul. Qui no pot sentir-lo, pensi com pensi, veient el comportament de la nostra gent, dels nostres joves, dels nostres avis, dels nostres amics, durant tota la jornada?

I l’endemà, també resulta exasperant escoltar les reaccions d’alguns polítics que neguen la realitat del que va passar. Que ja no només fan oïdes sordes davant les reivindicacions d’un poble: han optat per tancar els ulls i donar l’esquena a fets del tot objectius. Resulta del tot al·lucinant també llegir algunes opinions i editorials maliciosament desenfocades.

Però tant se val: ja hem marxat. I malgrat tot, avui també és un bon dia per tenir present que, al final, tots, absolutament tots els ciutadans, pensin com pensin, vulguin el que vulguin, mereixen tenir veu i vot. Perquè fins i tot aquells maltractats que prefereixin no desvincular-se del seus maltractadors han de poder ser amos de la seva decisió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s