9-N #hotornariaafer. Citat a declarar

Aquest matí, el periodista Jordi Basté m’ha informat que m’han citat a declarar, arran de la meva implicació en l’organització del Procés Participatiu del passat 9-N i he entrat en directe a El món a RAC 1 per donar les explicacions oportunes.

Sembla ser, tot i que com he dit encara no he rebut res formalment, que em citen com a testimoni, i que la fiscalia té com a objectiu demostrar fets terribles comesos pel President Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau.

Assisteixo perplex al que considero un espectacle lamentable indigne d’una democràcia. L’espectacle d’un diari que anuncia en plena campanya electoral quan aniran a declarar els imputats. D’un ministre de Justícia que sense el més mínim pudor diu que la citació dels querellats no s’ha produït abans per no interferir en la campanya electoral (#oletu, visca la separació de poders!).

I també em toca escoltar les declaracions incomprensibles de líders d’un partit que cada vegada em costa més de reconèixer. Declaracions que posen l’accent en la presumpció d’innocència, com es fa quan ens trobem amb imputacions per corrupció i no davant el cas que ens ocupa: la immensa injustícia d’una absurda querella política. Una querella motivada, a més, per posar les urnes i permetre als ciutadans expressar la seva opinió.

Tinc el convenciment que el 9-N vàrem fer una bona feina, amb el recolzament de centenars de milers de ciutadans, dins la més estricta legalitat. Per això, ho tornaria a fer. Per això, aniré a declarar tranquil i serè. Hi aniré, a més, amb la satisfacció de tenir el suport d’un munt de gent coneguda i desconeguda, que ens esperonen a seguir endavant i que ens fan sentir que no estem sols.

Per tot plegat, cada vegada estic més convençut que necessitem regenerar la democràcia, i que construir el nostre propi estat és i serà la nostra gran oportunitat per aconseguir-ho.

3 thoughts on “9-N #hotornariaafer. Citat a declarar

 1. Joan,
  tens tot el meu suport, és a dir el de un ciutadà més.
  Has estat triat tú con haguessim pogut estat triat qualsevol altre.
  Però tots som un.
  Tens el meu mail per quan vulguis cridar a somatent.
  Som molts més dels que ells volen i diuen.

 2. El nostre suport i agraïment per defensar que un poble expressi la seva opinió. Al 9-n hi teníem les portes obertes tots, els del si i els del no, uns no ho varen entendre possiblement perquè mai ens han escoltat ni tant sols observat. Molt ànims Joan!!!!

  Toni Mach

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s