No m’agrada la pregunta de la consulta del 14-J, però ara cal participar

En les darreres hores, hi ha hagut veïns, coneguts, companys de partit, mitjans de comunicació, que m’han preguntat perquè no vaig votar a favor de la pregunta aprovada dimarts pel comitè de govern, que s’haurà de sotmetre a votació en la consulta del 14 de juny. També, evidentment, hi ha altres persones que em pregunten perquè no hi vaig votar en contra i volen saber perquè vaig optar per abstenir-me.

Tinc molt clar el meu posicionament pel que fa al fet nacional. Per això, tal i com he explicat en d’altres ocasions, el passat 9-N vaig votar SÍ-SÍ. En tot cas però, la meva abstenció (només a la formulació de la pregunta) no és conseqüència ni de l’horitzó nacional concret al qual crec que ha d’aspirar Catalunya ni per tant de la resposta que escolliré el dia de la consulta, sinó que és fruit de que la pregunta era, al meu entendre, molt millorable.

L’abstenció és l’opció que vaig trobar més coherent. No pretenia evitar la voluntat majoritària dels meus companys del Comitè de Govern (favorable a la pregunta), però si deixar palès que no hi estava d’acord, ja que les propostes que jo creia que la podien millorar, foren rebutjades.

Ara, però, un cop els militants tenim al davant la pregunta, hem d’afrontar-ne el contingut i opinar en conseqüència. Crec que ara toca respondre el fons de la qüestió. Hem de superar, doncs, el debat sobre la seva formulació i hem d’evitar-ne un sobre la direcció del partit (que en tot cas, caldrà fer en un altre moment i en un altre àmbit). Aquesta no és ni ha de ser una consulta sobre lideratges, ni sobre persones. Que ningú ens confongui.

En els propers dies em concentraré a col·laborar per tal que la jornada de la consulta es desenvolupi amb la màxima normalitat i rigor, i per tal que hi hagi la màxima pluralitat, i participació possible.

Tinc clar, a hores d’ara, que Unió ha de mantenir el seu compromís amb el procés, i que, alhora, ha de contribuir a fer-lo tirar endavant amb les majors garanties i amb la major cohesió. M’han de convèncer però, que votar SÍ significa realment això, estar al costat dels que volem aconseguir la plena sobirania del nostre país, perquè tenim el convenciment que així és com estarem millor. En cap cas vull estar al costat dels que pretenen que no hi arribem. Per això, escoltaré amb atenció tots els arguments que s’exposin en aquesta campanya.

Per últim, vull dir-vos que hi ha una altra cosa que tinc ben clara. Ara no hi sobra ningú. Ni al partit, ni al procés. Tots hi som necessaris. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s