Frederic Gómez i el Banc dels Aliments, una tasca de gran valor

Dijous 5 de juny vàrem celebrar l’acte de lliurament de la primera edició del Premi Valors Humanistes de l’Any a Girona. Fa uns mesos vàrem decidir crear aquest guardó, a proposta dels militants de la Intercomarcal d’Unió a Girona. L’objectiu: reconèixer anualment una persona o entitat gironina que treballi en l’àmbit dels serveis a les persones, o que desenvolupi un projecte inspirat en els valors de l’humanisme cristià.

Escollir entre les propostes rebudes no va ser fàcil. Per sort tenim un ampli teixit d’entitats i associacions solidàries a les nostres comarques, que dia a dia desenvolupen, no sense dificultats, projectes i accions que suposen una millora en la qualitat de vida de les persones. D’entre elles, la guanyadora d’enguany, el Banc dels Aliments, i concretament, el seu president a Girona, Frederic Gómez, als quals hem volgut reconèixer la seva feina constant, incansable, necessària i, de fet, vital, per ajudar els qui més ho necessiten.

La tasca d’en Frederic, actor clau del Banc dels Aliments a les comarques gironines des de la seva fundació, l’any 1988, és absolutament imprescindible en els moments que vivim.  I és alhora un exemple que la nostra societat treu el millor de sí mateixa en els moments més complicats, no resta impassible al patiment de les persones i és capaç de treure d’allà on no n’hi ha, d’oferir allò que no té, ja sigui temps, esforç o béns materials.

L’acte de lliurament del premi va ser un punt de trobada de representants d’entitats gironines de l’àmbit social, i també d’amics d’en Frederic que no es van voler perdre aquest merescut reconeixement. També va ser una oportunitat per escoltar, de primera mà, quins són els reptes del Banc dels Aliments a curt termini, i per rebre un toc d’alerta, un avís ben clar: encara ens cal prendre consciència de tot allò que hem de millorar individualment i col·lectivament i del que podem fer per evitar la fam també al nostre entorn més immediat:  evitar el malbaratament dels aliments, recordar que la fam no fa vacances i que no es pot baixar la guàrdia. Només per citar alguns exemples.

Hi ha molta feina per fer, i l’energia i la implicació de persones com en Frederic Gómez és molt necessària. També ho són els seus valors, les seves conviccions, la seva fermesa. I la seva veu: advertint-nos i fent-nos partícips dels reptes que es plantegen com a entitat però que necessàriament hem de fer nostres com a societat, com a grup format de persones sensibles.  Tenim molts reptes, i com diu el mateix Frederic Gómez, un bon punt de partida: la nostra societat, la gironina, ja és molt solidària, i fa possible que, com moltes d’altres entitats, el Banc dels Aliments funcioni com una xarxa d’engranatge perfecte. La nostra més sincera enhorabona a ell i a tots els qui la fan possible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s