Per un 2014 que ens porti nous reptes i il·lusions. Bones festes!

Ja tenim a tocar les festes de Nadal i l’arribada del nou any. Són dies de celebració que ens permeten gaudir de la família, dels amics, de la tradició, i també, agafar l’empenta necessària per encarar un nou any, el 2014, que desitgem que estigui ple de noves il·lusions, reptes i oportunitats per a tots nosaltres, i també per al nostre país.

Aquests darrers dies de desembre també ens serveixen per fer balanç d’un 2013 que hem viscut amb molta intensitat. Com a partit, a Girona, hem fet una aposta decidida per enfortir-nos, dinamitzar-nos, guanyar presència política i social i comunicar-nos més i millor amb el nostre entorn. Aquesta ha estat una aposta que des de la nova executiva hem assumit com a gran repte, sabent que es tracta d’una carrera de fons, on ens cal i ens caldrà insistir i perseverar. Però ja n’hem obtingut els primers fruits.

Podem dir que avui a les comarques gironines, el nostre és un partit més obert i transparent, en el qual els militants tenen més oportunitats de trobar autèntics espais per al debat i dir-hi la seva. Com? Doncs per exemple, fomentant la participació de membres del comitè de govern en trobades de militants o en executives intercomarcals. Darrerament, ens han visitat el president del Consell Nacional, Ramon Espadaler o el vicesecretari general, Antoni Font. Abans, ja ho havien fet la Vicepresidenta Joana Ortega i el secretari general, Josep M. Pelegrí.

Les portes del nostre partit també s’han obert a la societat civil, a les entitats. A les persones que no militen a Unió però que estan interessades en el debat polític. És per això que fa pocs dies, en el marc del 75è aniversari de l’afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera, vam poder comptar a Girona amb la Vicepresidenta Joana Ortega i l’expresident del Parlament, Joan Rigol, que va oferir una brillant conferència sobre la vigència del discurs de Carrasco en el context actual. Hi vam convocar associacions, entitats i partits gironins compromesos amb el dret a decidir. La seva participació, juntament amb la dels nostres militants, va contribuir a fer d’aquest un acte transversal. També fa poques setmanes, les comarcals de l’Alt i el Baix Empordà van organitzar amb èxit una jornada amb la directora general de turisme de la Generalitat, Marian Muro, que va reunir un bon nombre de professionals i empresaris del sector, un dels motors econòmics de les comarques gironines. Anteriorment, la comarcal de la Garrotxa també havia protagonitzat una jornada similar ben profitosa.

Seguirem treballant en aquesta línia: apropar la política nacional i els grans temes de país al territori i també, apropar els polítics del nostre partit a la realitat i les necessitats de les nostres comarques, perquè les tinguin ben presents quan les hagin de defensar a Barcelona, a Madrid o a Brussel·les.

També comptem amb l’impuls creixent dels equips especialitzats: Unió de la Gent Gran, Unió de Dones, Unió de Treballadors i Unió de Joves. Tots els equips s’han reorganitzat i la seva energia i les seves idees contribueixen, i molt, a enfortir el nostre partit.

Aquest 2014 seguirem treballant per ser propers i per implicar-nos amb el nostre entorn. De fet, una de les primeres cites que tenim previstes serà el lliurament del Premi Valors Humanistes de l’Any a Girona, que hem creat per a reconèixer la persona o entitat que durant l’any hagi destacat per la seva tasca de serveis a les persones i que hagi tirat endavant un projecte que s’inspiri en els valors humanistes cristians.

El proper mes de febrer assistirem al Congrés Extraordinari del partit, un Congrés que ha d’esdevenir molt i molt participat, i que ha de servir per a dotar-nos d’uns nous estatuts que fomentin la transparència, la participació i el bon govern, i que esdevinguin modèlics per a la nova era que tots els partits hem d’encarar, que ha de contribuir a retornar el prestigi a la política.

Però si hi ha una data que tots tenim ben present per al proper any és la del 9 de novembre. Fa pocs dies que hem pogut participar, com a partit, en la responsabilitat d’acordar la pregunta, la data i la via per a poder celebrar la consulta. I ho hem fet perquè som una força compromesa amb el dret a decidir des dels nostres orígens, i a més, creiem fermament que les urnes són el millor altaveu democràtic per a tots els ciutadans. Des de la nostra Intercomarcal ens comprometem a fer pedagogia, a donar als militants, i a tots aquells qui ho vulguin, les eines per entendre què passa, per quins motius i quines són les claus del procés. Ben aviat esperem poder-vos convocar a una sessió dedicada a explicar les claus de la consulta, que esperem que resulti ben interessant.

Com veieu, hem fet molta feina, però encara n’hem de fer molta més!

Deixeu-me, per acabar, tenir un record sentit per a aquelles persones que no han tingut un bon any, i a aquelles persones que per qualsevol motiu estan patint. Que trobin la força que els manca i tant de bo trobem tots nosaltres fórmules per poder-les ajudar.

Us desitjo a tots que tingueu un Bon Nadal i una millor entrada d’any, i que pugueu compartir aquests dies amb les persones més estimades.

Fins aviat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s