Carrasco i Formiguera: memòria històrica i discurs vigent

Som a la recta final d’aquest 2013, un any que a Unió Democràtica hem dedicat a recordar la figura de Manuel Carrasco i Formiguera, en el 75è aniversari del seu afusellament a Burgos. Ha estat un necessari exercici de memòria històrica, que ens ha servit per apropar-nos i conèixer amb més profunditat la figura d’un polític que va lluitar fins a la seva mort per Catalunya i els seus ideals.

Els actes de commemoració de l’Any Carrasco i Formiguera arribaran a Girona dimarts vinent, dia 3 de desembre.  Aquell dia estem tots citats a dos quarts de vuit de la tarda al centre cívic Barri Vell Mercadal, on la Vicepresidenta del govern, Joana Ortega, inaugurarà l’exposició “Carrasco i Formiguera. Una vida per la llibertat”una mostra que permet descobrir la seva trajectòria política i personal.

Carrasco a Gironabx

El nostre homenatge a Carrasco i Formiguera no acabarà aquí. Des d’Unió hem pensat que aquesta és una gran oportunitat per anar un pas més enllà, per poder enllaçar el nostre passat amb el present. Una ocasió immillorable per parlar del llegat i la vigència del discurs de Carrasco i Formiguera i dels reptes que ens planteja l’actual moment històric (i que són molts). Per això hem organitzat una conferència, juntament amb Inehca, que anirà a càrrec de Joan Rigol, expresident del Parlament i actor clau en el Manifest del Pacte Nacional pel Dret a decidir.

En aquests moments en què cal un consens entre les forces polítiques compromeses amb el dret a decidir per poder convocar la consulta que una majoria tan àmplia de catalans desitgem, a Unió tenim la sort de comptar amb un polític com Joan Rigol: amb una llarga trajectòria de compromís amb el país, transversal, capaç d’interpretar el sentiment de forces i entitats diverses i extreure’n un denominador comú que ens faci avançar i seguir sumant.  Per tot això la seva conferència “Carrasco i Formiguera: un llegat vigent. L’humanisme cristià avui”, és una cita ineludible i pot ser un bon punt de partida per a un debat enriquidor. Serà a les 8 de la tarda al Saló Descans del Teatre Municipal.

Poder comptar amb la Vicepresidenta Ortega i amb l’expresident Rigol ens permet donar a aquesta efemèride la dimensió que mereix. Però, a més, tenint en compte el moment que vivim, volem obrir aquests actes a la ciutadania en general, perquè hi ha una voluntat i una necessitat de saber, de posar en comú i debatre. I aquesta pot ser una bona oportunitat per fer-ho.

Us hi esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s