Mig any a la presidència de la Intercomarcal d’Unió a Girona

Fa sis mesos que els companys del Comitè Executiu Intercomarcal em varen atorgar la responsabilitat de presidir el partit a Girona. Han estat mesos molt intensos, no sense dificultats: hem fet molta feina, ens hem fixat molts reptes, i per això sembla que hagi passat molt més temps d’ençà que vaig prendre possessió del càrrec.

En aquest mig any, hem creat un nou equip, distribuint tasques i responsabilitats per a millorar l’organització i el dia a dia del partit. Hem creat, per primera vegada, figures de suport a les diferents comarcals, per tal d’impulsar l’activitat als diferents territoris, i hem modernitzat la seu a Girona, amb nou capital humà i amb nou equipament informàtic. Hem actualitzat totes les dades de la militància, i hem reordenat el cobrament de quotes. Amb la màxima voluntat de transparència, hem aprovat els comptes de l’any 2012 i hem elaborat uns pressupostos del 2013, deixant obert a tota la militància el detall dels comptes corrents i els llibres comptables del partit.

Hem fet extensives les permanents quinzenals a tots els membres del Comitè Executiu, i hem obert el Comitè Executiu mensual a tots els militants, que hi poden assistir com a convidats. Ens han visitat diferents càrrecs del partit, i hem visitat les vuit comarques (Gironès, Baix Empordà, Alt Empordà, la Selva, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, el Ripollès i la Cerdanya), podent parlar i intercanviar impressions amb els diferents càrrecs locals i comarcals. Els equips especialitzats, Unió de la Gent Gran, Unió de Dones, Unió de Treballadors i Unió de Joves, han rebut un nou impuls, estan creixent i en procés d’enfortiment.

Hem millorat la comunicació interna i externa i hem posat en marxa un pla d’acció en aquest àmbit, que inclou la millora del web, la major utilització i formació en xarxes socials, la creació d’un butlletí electrònic, les cartes a la militància, etc. També ens hem reunit amb diferents agents socials de Girona i hem promogut una iniciativa participativa entre la militància, per a recollir propostes d’àmbit divers que es puguin dur a terme des dels consistoris gironins. A banda, hem impulsat les activitats de partit, recolzat les que han organitzat d’altres institucions, assistit a actes en representació del partit i creat les bases del que ha de ser el premi Humanista Gironí.

Però sobretot el que hem fet ha estat escoltar. Escoltar els militants i simpatitzants, però també tot allò que la gent del carrer ens diu. Les alabances, però sobretot les crítiques, per tal de detectar tot allò que ens cal millorar i modificar, i aconseguir fer-nos propers, comprensibles i compresos. Volem seguir escoltant les diferents veus del territori i creiem que només d’aquesta manera podrem enfortir-nos com a partit. Per això una de les nostres prioritats per als propers mesos serà participar a les reunions comarcals que es convoquin.

També tenim previst organitzar actes que ens permetin apropar a totes les comarques la tasca dels nostres representants polítics i, sobretot, fer arribar millor el nostre missatge. En aquests moments és necessari que ens expliquem més, que fem pedagogia dels nostres valors i que traslladem que el nostre és un partit compromès amb l’actual procés de transició nacional, que treballa des del govern de la Generalitat per fer possible la consulta per al 2014, i que creu fermament en el dret a decidir del poble català des de 1931. La nostra aposta ha de ser sumar, anar pas a pas i ser rigorosos en tot el que implica el procés, precisament perquè hi creiem i volem que tiri endavant amb les màximes garanties.

Com dèiem, difondre el nostre ideari és un dels molts reptes que ens hem fixat des de la Intercomarcal d’Unió a Girona. En mig any hem fet tota aquesta feina, i encara en farem molta més els mesos que vindran. Il·lusió i energia no ens en falten, i estem segurs que aviat en veurem els resultats, que contribuiran a fer del nostre partit, que ja té una llarga història, un partit amb molt de futur.

Aprofito aquestes línies per a desitjar-vos, a tots els que tingueu la sort de fer-ne, unes bones vacances!

Un moment de l'assemblea general de militants del 21 de juny passat

Un moment de l’assemblea general de militants  que vam celebrar el 21 de juny passat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s