Partits polítics: calen canvis poderosos

Que els partits polítics amb més trajectòria o història estan avui en crisi, és evident. Independentment del resultat, de les enquestes o de les inèrcies, els partits polítics que han tingut i tenen responsabilitats en els diferents nivells de govern es troben actualment qüestionats.

És evident que en part, aquesta situació, és responsabilitat dels dirigents dels partits. Però també ho és que els qui pretenen que l’alternativa sigui un discurs populista i sense cap mena de responsabilitat de govern, juguen de forma deshonesta amb la indignació de molts ciutadans.

Per superar una i altra cosa, des del nostre partit hem d’impulsar canvis poderosos. Alguns al més alt nivell, per tal d’adaptar-nos a les necessitats i a les exigències d’una ciutadania del segle XXI. Avui tenim ciutadans del segle XXI amb partits del segle XX, i això ho hem de canviar, des de dins, des dels mateixos partits. D’altres canvis poden ser petits, però no per petits menys poderosos.

Amb aquest objectiu, la Intercomarcal d’Unió a Girona treballa des de fa uns mesos per impulsar una participació real dels militants. L’objectiu és aconseguir que, més enllà d’implicar-se amb el partit, per a la seva dinamització i el seu dia a dia, aportin idees que els nostres alcaldes, els nostres regidors, puguin posar a la pràctica des dels seus ajuntaments.

Però com un concepte com la participació, que a priori  podem considerar abstracte, o una simple declaració d’intencions, passa a ser una realitat palpable?  Conscients que el context actual de crisi econòmica i emergència social ens demana respostes àgils i de gran valor afegit, durant el mes d’abril vam fer una recollida de propostes entre la militància. Els requisits? Que fossin realistes, aplicables des del món local. I que es poguessin emmarcar en tres grans àmbits: l’impuls de les economies locals, el desenvolupament personal i la conscienciació col·lectiva.

Els resultats d’aquesta recollida d’idees ens demostren no només que molts dels nostres militants tenen idees brillants i que són factibles, també ens fan adonar que quan ens insten a participar, quan ens emplacem a dir el què pensem i a ser constructius, aprofitem l’ocasió. I  ho fem amb aportacions que esperem aplicar i que properament presentarem de forma detallada.

Ara caldrà fer realitat aquestes iniciatives, des de la tasca diària d’alcaldes i regidors, i poder demostrar als militants i per extensió, als ciutadans, que la política pot arribar a ser tan propera com ens marquem, sense eludir cap responsabilitat. Esperem que ben aviat part d’aquestes aportacions ja es puguin visualitzar. I que aquest sigui un canvi petit, un petit i poderós canvi de molts que han de venir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s