Converses a la ràdio

programa cope

Un moment de la tertúlia

Aquesta setmana he tingut l’oportunitat de participar al programa Converses gironines, una tertúlia radiofònica distesa que emet Cope Girona. Un format que, com el nom indica, permet dialogar i conversar  sobre l’actualitat, des d’una òptica evidentment gironina. Durant el programa, acompanyat pels periodistes Lluís Arté i Josep Víctor Gay, que tenen la virtut de fer-te sentir a gust, hem tingut temps d’abordar diferents qüestions relacionades amb la Intercomarcal d’Unió a Girona, i amb la meva faceta com a Secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals.

A banda  de repassar com han estat aquests primers quatre mesos al capdavant del partit a Girona i donar algunes pinzellades de la nova llei de governs locals que estem preparant a la Generalitat, també hem reflexionat  sobre la situació de la política en general i l’actual malestar social envers la política. En aquest sentit, aquest tema em preocupa especialment. Dins la conversa he explicat que la realitat dels moments que vivim ens obliga a ser autocrítics, buscar noves fórmules per connectar amb els ciutadans, i evitar aquest distanciament que ja sembla que sigui una dinàmica normalitzada.  Cal que treballem per a les persones i per fer polítiques des de la sensibilitat social. I aquest és el nostre objectiu principal, no ens cansarem de comunicar-lo i posar-lo en pràctica des de les administracions en les quals estiguem presents. Ara, més enllà de la detecció del problema, hem d’implantar, des de dins, solucions.Aviat us explicaré una de les accions que hem impulsat en aquest àmbit: un procés participatiu entre la nostra militància, amb l’objectiu de recollir propostes de caràcter social que els nostres regidors i alcaldes puguin impulsar des dels ajuntaments.

Durant el programa també he8m recordat que aquest 2013 es commemora el 75è aniversari de l’afusellament de Carrasco i Formiguera, destacat militant d’Unió que va ser diputat per Girona. A banda de l’homenatge que fa unes setmanes es va fer a la Casa de Cultura, tenim previst organitzar nous actes per a recordar la seva figura, que a més de ser crucial per Unió, ho fou per Catalunya. Us en mantindrem informats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s